Kuka siirsi delfiinit



No huh huh mikä valitus delfiinien siirtämisestä syntyi. Tuskin edes kuningasvalittaja olisi moiseen pystynyt. Oikeutta eläimille hihkuu ilosta kuinka ovat somettamisellaan saavuttaneet satojatuhansia ihmisiä. Yksi jos toinenkin valtuutettu Tampereella vaatii päitä pölkylle ja selvitystä huonosta tiedottamisesta. Meille kerrotaan kuinka delfiinit joutuvat paikkaan joka painii talousongelmissa, jossa niistä tehdään sirkuseläimiä, jotka varmasti myydään eteenpäin ja ties mitä. Meille kerrotaan, että Särkänniemi rahastaa myymällä delfiinit pahamaineiseen paikkaan. Tätä samaa laulua laulaa niin aktivistit kuin Tampereen seudun lehdet, unohtamatta lähestyvien vaalien virvoittamia poliitikkoja, jotka tässä ovat saaneet aiheen kansansuosion keräämiseen. Kuningasvalittaja ei tiedä asiasta mitään muuta kuin mitä on lehdistä, somesta ja netistä lukenut. Sen perusteella olen muovannut oman käsitykseni. Se minulle suotakoon ja anteeksi annettakoon.

Vuvuzelat soimaan ja rekkain alle

Mietitäänpäs hetki. Särkänniemi olisi tiedottanut delfiinien siirtämisestä julkisesti. Mitä sitten olisi tapahtunut? Aktivistit innokkaine seuraajineen olisi tungeksinut paikalle torvet ja rummut soiden. Kylttejä heilutellen ja iskulauseita huudellen olisi heittäydytty delfiinejä kuljettavan rekan eteen makoilemaan. Megafonit tanassa olisi aktivisti ryhmää johdettu lastausta ja kuljetusta estämään. Viis niistä delfiineistä - pääasia, että me välitetään ihmisille viestiä, että me ollaan huolissaan näistä eläimistä. Siinäpä sitä sitten olisi jo valmiiksi stressaantuneet delfiinit maanneet laatikoissaan, metelin keskellä, odottaen, että saattue notkahtaisi liikkeelle. Mutta hei, pääasia että olisimme saaneet julkisuutta. Tervetuloa uudet jäsenet.

Kuningasvalittaja välittää eläimistä. Olen oikein tyytyväinen, että siirto sujui ilman hidastuksia ja välikohtauksia. Hienoa, että laittoivat näköesteitä lastausvaiheessa. Toivottavasti silläkin kaikki ylimääräiset salamavaloväläykset ja häiriötekijät saatiin vaimennettua.

Ehkä olisi pitänyt vähän miettiä


Animalia kertoo meille, että delfiinien turvapaikat on todellisia. Tosin ne eivät ole vielä valmiina mutta valmistuu varmaan - joskus. Paras vaihtoehto olisi varmaankin ollut, että delfinaario olisi ollut avoinna ja toiminnassa siihen saakka kunnes turvapaikat olisi olleet valmiita. Oikeutta eläimille, animaliat ja mitä näitä nyt on, olisi voineet vaikka keskittää voimansa sellaisen tekemiseen tai tekemisen vauhdittamiseksi. Delfinaariossa olisivat saaneet hyvää hoitoa siihen saakka ja ehkäpä siirron ajankohtakin olisi tullut ennen kuin olisi ollut tarvetta täydentää laumaa uusilla delfiineillä. Mutta kun kaikki on saatava heti nyt. Päivääkään eläimet eivät saa kärsiä delfinaariossa.

Ihan pienenä välikommenttina laittaisin tähän väliin mielipiteeni siitä "sirkustemppuilusta". Kaikki joilla on ollut joku eläin, on huomannut, että eläimet kaipaavat jonkinsortin aktiviteettia ollakseen onnellisia. Delfiinit käsittääkseni ovat hyvin ihmisystävällisiä ja nauttivat huomiosta. Uskoisin että delfinaariossa heidän "työnsä" on hupia. Tosin, en ole sitä heiltä kysynyt joten en voi olla varma mutta tuskin kukaan on heiltä saanut toisenlaistakaan kommenttia. 

Tietysti joku vetää nyt tähän sen kortin, että olisi pitänyt miettiä 30 vuotta sitten kun niitä oltiin hankkimassa. Totta kai. Niin varmaan olisi pitänyt. Siihen aikaan maailma oli erilainen paikka elää. Jääköön nyt sanomatta loput.....

Veeralle suunniteltu jo seuraava sijoituspaikka


No voi helvetti. Aktivistien viestintäpolitiikka muistuttaa aivan Finnairin viestintää. Kun Finnairilla annettiin kenkää ja ostettiin tilalle alihankintaa niin se uutisoitiin tyyliin; Finnair lisää yhteistyötä muiden lentoyhtiöiden kanssa. Tottahan se tuokin oli. Nyt aktivistit revittelevät otsikoita, kuinka Veeralle on jo jatkosijoituspaikka. Puuttuu vain - mitä me sanottiin - hehkutus. Hyvä että on. Vaikuttaa siltä, että tuo Attica, Kreikan paskasijoituspaikka onkin erityisen eläinystävällinen. Koska on olemassa vaara, että delfiinit eivät tule toimeen uudessa laumassa niin sitä varten on oltava suunnitelma. Ellei olisi, jäisivät he housut kintuissa kiinni huonosta suunnittelusta.

Ai niin - miten se viestintä meni

Aktivistit olivat innoissaan saamastaan huomiosta. Ehkä menetetty tv-julkisuus saatiin takaisin somessa. Mitä väliä niillä eläimillä - loppuviimeksi - pääasia näytti olevan nyt vain julkisuuden saamisessa.
Miten sen Särkänniemen viestintä sitten meni. En tiedä mutta epäilen, että tarkoituksenmukainen hiljaisuus antoi työrauhan ja rauhoitti myös eläinten siirtoa. Jälkeenpäin julkaistu selvitys oli maallikon mielestä kattava.
Yhden onnettoman suorituksen löysin. En tiedä kun en ole alkuperäistä nähnyt, että pitääkö tämäkään paikkaansa. 

Tarja Jokinen Särkänniemen hallituksen jäsen on julkaissut oman mielipiteensä;

Sanoisinko, että jos näin on loihe lausuman niin vuoden some-lapsus 2016 on siinä!